1 Een couilli maken van de bosvruchten, de helft vd bosvruchten laten koken met 50 gr suiker ongeveer 5/10 minuten.
2 Fijn malen met een stamper en door een zeef duwen en laten afkoelen.
3 Gelatine laten weken in koud water.
4 De eigelen en 200 gr suiker stevig wit kloppen.
5 De melk laten koken.
6 De kokende melk bij het eigeel suiker mengsel voorzichtig toevoegen en dit mengsel nog eens op een heel zacht vuur laten binden, mag zeker niet meer koken.
7 Als het licht is gebonden van het vuur nemen en er de geweekte gelatine aan toevoegen.
8 Halve liter slagroom stijfkloppen, als het mengsel voldoende is afgekoeld (handwarmte) de slagroom er voorzichtig onder spatelen en het kirsch extract aan toevoegen.
9 Het mengsel in een vorm gieten (tulband of gewone vorm) en in de koelkast laten opstijven ongeveer 4/6 uur.1
0 Als het mengsel voldoende is opgesteven, de vorm heel even in warm water dompelen zodat de bavarois makkelijk uit de vorm komt.1
1 De vorm omstorten op een plat bord, rondom de bavarois de bosvruchten couilli gieten en afgarneren met toefjes slagroom en de rest van de bosvruchten.
Bavarois met kirsch en bosvruchtencouilli is een recept van Solo Open Kitchen