GEGRILDE VIJGEN met ITALIAANSE RAUWE HAM.- figues

6
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 OPMERKING: de salie heeft een overheersende smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je ze ook weglaten.
  • 2 Smelt de boter in een klein pannetje, totdat hij bruist. Doe de gesmolten boter in een schaal en voeg de jus d'orange toe. Goed mengen.
  • 3 Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd iedere plak ham in vier gelijke repen. Leg een blaadje salie op het onderste deel van een vijgenpartje. Rol de vijgenpartjes in een reep ham, het salieblaadje moet gedeeltelijk zichtbaar zijn. Vouw de ham eventueel aan het uiteinde van de vijg een stukje terug. Leg de vijgenpartjes in een vuurvaste schaal en bedruip met de botermarinade.
  • 4 Verwarm de grill voor op de laagste stand. Zet de schaal met de vijgen in de grill totdat de ham een beetje knapperig is. Serveer direct.
  • 5 TIP
  • 6 U kunt dit gerechtje ruim van tevoren voorbereiden, afdekken met folie, en vlak voor gebruik grillen. De vijgen op tijd uit de koelkast halen zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

GEGRILDE VIJGEN met ITALIAANSE RAUWE HAM.- figues is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept