5 Bedek de bodem van de schaal met lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal
6 . Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème.
7 3 Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork.
8 4 Klop de slagroom stijf met 25 g suiker.
9 5 Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.1
0 6 Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt 75 g chocolade in de kom en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.1
1 7 Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers1
2 .8 Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.1
3 9 Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal.1
4 10 Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.1
5 U kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.1
6 Tip1
7 Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.