3 Verwarm een drupje olie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de pijnboompitten toe en rooster op laag vuur in circa 2 minuten goudbruin.
4 Bestrooi met rietsuiker en laat in circa anderhalve minuut karamelliseren. Let op want dit kan snel verbranden.
5 Schep de pijnboompitten om met een hittebestendige spatel en laat ze afkoelen op bakpapier.
6 ’s Avonds afmaken
7 Gorgonzola picante
8 Haal de kaas circa 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
9 Peren1
0 Schil de peren, snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verhit een grillpan, bestrijk de parten peer licht met olijfolie en gril ze in 2 minuten aan beide kanten goudbruin gestreept.1
1 Stroop1
2 Roer intussen de perenstroop lauwwarm in een steelpan.1
3 Opmaak bord1
4 Verdeel drie parten gegrilde peer over elk bord. Verbrokkel de gorgonzola tussen de peren. Lepel de perenstroop over de peren. Strooi de pijnboompitten over het gehele bord.1
5 Tip: je kunt ipv pijnboompitten ook zonnebloempitten gebruiken.
TOFFE PEREN met GORGONZOLA-PICANTE. is een recept van Solo Open Kitchen