2 Scheid het eiwit van de dooiers in een kom op een keukenweegschaal tot je 250 g hebt.
3 Voeg er 250 g kristalsuiker aan toe en roer met een klopper.
4 Meng 250 g poedersuiker met een eetlepel Maïzena Plus. Houd apart.
5 Klop het eiwit op volle kracht met de handmixer waarop je de kloppers hebt gemonteerd. Draai de kom tijdens het kloppen voortdurend heen en weer zodat al het eiwit een stevige klopbeurt krijgt.
6 Voeg de poedersuiker lepel na lepel toe als het eiwit stijf genoeg is (houd ter controle de kom ondersteboven – het eiwit blijft hangen als het stevig genoeg is). Mix op de laagste stand tot een mooi egale massa.
7 Schep het eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit de meringues met een vlotte draaibeweging op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat een vijftal centimeter tussen elke portie meringue, want het schuim zet nog wat uit tijdens het bakken.
8 Bak de meringues een uur op 120 graden. Klem een hittebestendig voorwerp tussen de deur van de oven zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Dankzij de Maïzena rijst en droogt het eiwit heel gelijkmatig, tot je een mooi krokant koekje hebt.
9 Laat de meringues volledig afkoelen op een rooster.