Meesterlijke Meringue

4
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C.
  • 2 Scheid het eiwit van de dooiers in een kom op een keukenweegschaal tot je 250 g hebt.
  • 3 Voeg er 250 g kristalsuiker aan toe en roer met een klopper.
  • 4 Meng 250 g poedersuiker met een eetlepel Maïzena Plus. Houd apart.
  • 5 Klop het eiwit op volle kracht met de handmixer waarop je de kloppers hebt gemonteerd. Draai de kom tijdens het kloppen voortdurend heen en weer zodat al het eiwit een stevige klopbeurt krijgt.
  • 6 Voeg de poedersuiker lepel na lepel toe als het eiwit stijf genoeg is (houd ter controle de kom ondersteboven – het eiwit blijft hangen als het stevig genoeg is). Mix op de laagste stand tot een mooi egale massa.
  • 7 Schep het eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit de meringues met een vlotte draaibeweging op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat een vijftal centimeter tussen elke portie meringue, want het schuim zet nog wat uit tijdens het bakken.
  • 8 Bak de meringues een uur op 120 graden. Klem een hittebestendig voorwerp tussen de deur van de oven zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Dankzij de Maïzena rijst en droogt het eiwit heel gelijkmatig, tot je een mooi krokant koekje hebt.
  • 9 Laat de meringues volledig afkoelen op een rooster.

Meesterlijke Meringue is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Lentesoep met meesterlijke ham en basilicumroom
0 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meesterlijke Echte Italiaanse Bolognesesaus
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep met meesterlijke ham
0 min
Bekijk recept
hamrolletjes met prei in kaassaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept