1 Breek het brood in stukken. Voeg ook zeker de korsten toe (hoe harder het brood, hoe beter de broodpudding van smaak wordt).
2 Warm de melk op tot deze lauw is en los er de suiker in op.
3 Giet de lauwe melk over het brood. Zorg dat het brood volledig in de melk ondergedompeld is. Laat voldoende lang weken zodat het brood volledig zacht kan worden.
4 Klop de eieren los en roer ze goed onder het brood-melk-mengsel.
5 Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes.
6 Hak de hazelnoten in grove stukken.
7 Wanneer het brood volledig geweekt is, voeg je de mango en hazelnoten onder het mengsel.
8 Stort het mengsel in een ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 50-60 min in een voorverwarmde oven op 175 graden.
9 Wanneer de broodpudding is afgekoeld, strooi er dan wat bloemsuiker over.
Broodpudding met mango en hazelnoten is een recept van Solo Open Kitchen