Zoek
chocolade-citroen koekjes
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
VOOR CA 40 STUKS :
175 gr zachte boter ( ongezouten )
300 gr fijne basterdsuiker
1 groot ei , losgeklopt
350 gr zelfrijzende bloem
25 gr pure chocolade , gesmolten en lichtjes afgekoeld
citroenzeste van 1 citroen
Bereiding
1
Vet enkele bakplaten in en bestrooi met bloem of bedek met bakpapier .
2
Roer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel .
3
Voeg beetje per beetje het losgeklopte ei toe , zorg dat het telkens mooi is opgenomen alvorens opnieuw toe te voegen .
4
Zeef de bloem erboven en kneed alles tot een zacht deeg .
5
Doe de helft van het deeg in een andere kom en voeg de chocolade erbij .
6
Roer de zeste door de andere helft deeg .
7
Rol het deeg uit tot 2 mooie rechthoeken op een met bloem bestoven werkblad en leg de citroen bovenop de chocolade kant .
8
Rol het deeg stevig op (als een worst) met behulp van bakpapier en laat de rol even koelen in de ijskast .
9
Snijd de rol in ca 40 schijfjes , leg op de bakplaten en bak ze 10 a 12 min af in een voorverwarmde oven van 190°C tot ze mooi goudbruin zijn .1
0
Laat afkoelen op een rooster alvorens serveren .1
1
Eet smakelijk :)
chocolade-citroen koekjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept