3 Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees op een zeef en vang het sap op. Bewaar de pulp
4 .
5 Breng de helft van het mandarijnsap met het passievruchtsap en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
6 Voeg de agar agar toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
7 Haal de pan van de warmtebron en schenk het resterende mandarijnsap erbij.
8 Bekleed een plateau of groot rechthoekig bakblik met een vel plasticfolie, zorg ervoor dat de folie, zonder vouwen, volledig glad ligt
9 . 1
0 Schenk een flinterdunne laag passievruchtsap erop en laat geleren. (Let op... gelei bereidt met agar geleert al bij circa 45 °C). 1
1 Zet in de koelkast om op te laten stijven. (Dit duurt circa 10 minuten) 1
2 AARDBEIENSAUS; 1
3 Breng de bevroren aardbeien met honing en likeur aan de kook 1
4 Laat inkoken tot sausdikte. (Dit duurt circa 10 minuten). 1
5 Prak tussendoor de aardbeien fijn met een vork 1
6 . 1
7 MASCARPONE-MOUSSE; 1
8 Klop de slagroom op tot yoghurtdikte 1
9 Roer de mascarpone zacht met de yoghurt 2
0 Spatel er de slagroom, vanillemerg en rasp van limoenschil door Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast. 'S AVONDS AFMAKEN; PASSIEVRUCHTGELEI; Snijd de passievruchtgelei in gelijkmatige plakken van circa 8 x 4,5 centimeter. Spuit een smalle reep mascarponemousse over de lange kant aan het begin van de plak gelei Steek voorzichtig een paletmes onder de gelei en rol het over de mousse heen, zodat de sluitkant naar onderen valt. Maak twee rolletjes per persoon. OPMAAK BORD; Verdeel de warme aardbeiensaus in een cirkelvorm op het bord en spreid een beetje uit met een lepel zodat je de structuur goed ziet. Je kunt hier ook een ringvorm voor gebruiken. Verdeel wat fijngehakte passievruchtpitjes over het bord in de rond. Leg hier 2 rolletjes gelei op. .MaterialenPlasticfolie, spuitzak
PASSIEVRUCHTGELEI met MASCARPONE-MOUSSE is een recept van Solo Open Kitchen