1 Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.
2 Laat de helft van de frambozen ontdooien en prak ze fijn.
3 Splits de eieren.
4 Hang een vuurvaste kom boven een pan met kokend water.
5 Klop hierin de eidooiers met 75 g van de suiker schuimig en dik.
6 Haal de kom uit de pan.
7 Klop het eiwit met de rest van de suiker en vanillesuiker stijf en spatel het door het dooiermengsel.
8 Klop de slagroom stijf en spatel het met de geprakte frambozen door het eimengsel.
9 Doe het geheel over in een diepvries bestendige bak en laat bij voorkeur 1 nacht opstijven.1
0 Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.1
1 Snijd de perzikhelften in kwarten en doe ze met de siroop uit het blik in de pan.1
2 Doe het sinaasappelsap en de rasp erbij en laat het geheel op laag vuur onafgedekt ca. 15 minuten stoven.1
3 Laat de perziken in de siroop afkoelen.1
4 Haal voor het serveren de rest van de frambozen uit de vriezer en schep ze door de perziksaus.1
5 Schep op elk bord een plak van de parfait, schep de perzik en frambozen er met wat van de siroop omheen.1
6 BRON: Vriendin.nl
Frambozen-parfait met perziksaus is een recept van Solo Open Kitchen