Frambozen-parfait met perziksaus

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.
  • 2 Laat de helft van de frambozen ontdooien en prak ze fijn.
  • 3 Splits de eieren.
  • 4 Hang een vuurvaste kom boven een pan met kokend water.
  • 5 Klop hierin de eidooiers met 75 g van de suiker schuimig en dik.
  • 6 Haal de kom uit de pan.
  • 7 Klop het eiwit met de rest van de suiker en vanillesuiker stijf en spatel het door het dooiermengsel.
  • 8 Klop de slagroom stijf en spatel het met de geprakte frambozen door het eimengsel.
  • 9 Doe het geheel over in een diepvries bestendige bak en laat bij voorkeur 1 nacht opstijven.1
  • 0 Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.1
  • 1 Snijd de perzikhelften in kwarten en doe ze met de siroop uit het blik in de pan.1
  • 2 Doe het sinaasappelsap en de rasp erbij en laat het geheel op laag vuur onafgedekt ca. 15 minuten stoven.1
  • 3 Laat de perziken in de siroop afkoelen.1
  • 4 Haal voor het serveren de rest van de frambozen uit de vriezer en schep ze door de perziksaus.1
  • 5 Schep op elk bord een plak van de parfait, schep de perzik en frambozen er met wat van de siroop omheen.1
  • 6 BRON: Vriendin.nl

Frambozen-parfait met perziksaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Perzikmousse
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pasta Met Varkenshaas En Perziksaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlappen Met Oosterse Perziksaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Bitterkoekjespudding Met Perziksaus
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept