Aardbei-vanilletaart

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verwijder het hartje uit 350 g aardbeien en snij de aardbeien in schijfjes. Opgelet, snij ze niet te dun! Mix de aardbeien met 3 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil in een halfgrote kom.
  • 3 Snij het bladerdeeg in vier rechthoekige stukjes van 10x12 cm en leg ze op een bakplaat.
  • 4 Leg de aardbeischijfjes op het bladerdeeg en laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Laat lichtjes afkoelen.
  • 5 Mix de overgebleven aardbeien gedurende twee minuten met de overgebleven suiker, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes in een keukenrobot totdat je een homogeen geheel krijgt.
  • 6 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op elk bladerdeegtaartje een bolletje ijs.
  • 7 Giet een beetje aardbeiencoulis over de taartjes en dien onmiddellijk op.

Aardbei-vanilletaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaart met vijgen
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaart Met Sinaasappel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Vanilletaart Met Sinaasappel
20-30 min -
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept