1 Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snij de appels in 4 partjes.
2 Mix de appels met de Solo, de kaneel, het citroensap, de rozijnen en drie eetlepels suiker.
3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
4 Rol het taartdeeg uit over een licht met bloem bestrooid oppervlak. Snij uit het deeg vierkanten van 6 op 11 cm en leg deze op een bakplaat.
5 Schep op elk vierkant stukje deeg een gelijke portie appelvulling en leg deze in het midden van het deeg. Vouw de vier punten van het deeg naar het midden en kneed de punten samen. Gebruik een beetje van het eimengsel om de puntjes beter aan elkaar te laten plakken.
6 Strijk de rest van het eimengsel over de taartjes en laat gedurende 15 minuten afkoelen in de koelkast.
7 Neem de taartjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met de overgebleven bruine suiker. Zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de taartjes goudbruin kleuren.
8 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op bovenop de taartjes.