Zoek
GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS.
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 ml rode port
8 eetl honing
16 walnoten
150 gram kruiden-roomkaas zonder knoflook
1 citroen
1/2 eetl olijfolie
6 verse vijgen
8 kleine blaadjes basilicum
Bereiding
1
;S MIDDAGS VOORBEREIDEN.
2
RODE PORTSIROOP
3
Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop.
4
WALNOTEN
5
Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing.
6
'S AVONDS AFMAKEN.
7
KRUIDEN ROOMKAAS.
8
Verwarm de kruiden roomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousseachtig wordt.
9
Rasp er de schil van de citroen bij.1
0
VIJGEN;1
1
Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze.1
2
Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees1
3
.Draai ze om en zet het vuur uit,1
4
WALNOTEN1
5
Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn.1
6
OPMAAK BORD;1
7
Verdeel drie halve vijgen in het midden van het bord.1
8
Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen.1
9
Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs.2
0
Decoreer met basilicum.
GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept