GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS.

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 ;S MIDDAGS VOORBEREIDEN.
  • 2 RODE PORTSIROOP
  • 3 Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop.
  • 4 WALNOTEN
  • 5 Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing.
  • 6 'S AVONDS AFMAKEN.
  • 7 KRUIDEN ROOMKAAS.
  • 8 Verwarm de kruiden roomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousseachtig wordt.
  • 9 Rasp er de schil van de citroen bij.1
  • 0 VIJGEN;1
  • 1 Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze.1
  • 2 Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees1
  • 3 .Draai ze om en zet het vuur uit,1
  • 4 WALNOTEN1
  • 5 Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn.1
  • 6 OPMAAK BORD;1
  • 7 Verdeel drie halve vijgen in het midden van het bord.1
  • 8 Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen.1
  • 9 Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs.2
  • 0 Decoreer met basilicum.

GEBAKKEN VIJGEN met KRUIDENROOMKAAS in PORTSAUS. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept