3 Doe de suiker, het water, het citroengras en de limoenzeste in een pannetje.
4 Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 10 minuten koken.
5 Haal van het vuur, voeg de basilicum toe en laat alles samen afkoelen.
6 Voeg daarna het limoensap toe, meng goed en giet het door een fijnezeef. Zet aan de kant.
7 Gemarineerde aardbeien :
8 Snij de aardbeien in 6 stukjes, doe ze in een kom, voeg de basilicumsiroop toe en meng voorzichtig.
9 Fruittartaar : 1
0 Doe de ananasblokjes, aardbeienblokjes, passievrucht, gehakte basilicum en basilicumsiroop in een kom en voeg een beetje citroenpeper toe. Meng voorzichtig. 1
1 Verdeel het mengsel over de schillen van de passievruchten en hou de rest bij voor de sorbet.1
2 Gel van citroengras : 1
3 Snij de mango in kleine stukjes en doe ze samen met het sinaasappelsap, de citroengrasstengel en de suiker in een pannetje. 1
4 Kook op een matig vuur tot de mango volledig gaar is. 1
5 Haal van het vuur, verwijder het citroengras, voeg agar-agar toe en breng aan de kook. 1
6 Blijf kloppen met een garde. Laat 1 minuut koken en giet op een plaat. Laat afkoelen. 1
7 Goed mixen en door een fijne zeef gieten. Doe in een spuitzak.1
8 AFWERKING1
9 Schik de wafels in een mooi vierkant. 2
0 Leg de aardbeien op de rand van het bord en leg de gevulde passievruchtschillen in het midden. Maak eromheen puntjes van citroengrasgel.Werk af met het basilicumblad en het koekje. Serveer de rest van de fruittartaar apart in een klein kommetje met daarop een quenelle rodevruchtensorbet met cava en violettes.
Aardbeien van Hoogstraten gemarineerd met lime is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam