1 Plaats de koekjes in een keukenmachine en mix totdat ze op broodkruimels lijken.
2 Smelt de boter in een kleine kom in de magnetron. Voeg de koekkruimels met de gesmolten boter toe en verdeel het mengsel in een taartvorm met uitneembare bodem en druk stevig aan. Laat vervolgens afkoelen.
3 Schep het Carte d’Or Vanilleroomijs uit en plaats het in een grote kom. Verkruimel met de achterkant van een lepel de meringues. Voeg de ricotta en het vanille-extract toe aan het ijs. Voeg tenslotte de verkruimelde meringue en de frambozen eraan toe. Meng goed en verdeel op de afgekoelde koekjesbasis. Egaliseer het oppervlak met de achterkant van een lepel.
4 Plaats in de vriezer gedurende 40 minuten.
5 Verwijder de vorm van de cheesecake en snijd in 6 punten. Plaats de punten elk op een bordje.
6 Serveer elke punt met frambozencoulis en versier met hele frambozen.
Meringue-cheesecake met frambozen is een recept van Solo Open Kitchen