Zoek
Pasteis de nata
4
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl verse room
2 vellen bladerdeeg
4 eierdooiers
180 gr kristalsuiker
paar druppels citroen
30 gr bloem
paar dr vanille of half vanillestokje
Bereiding
1
Roer bloem + 1dl room met een garde in een kom tot alle klonters weg zijn
2
Giet rest van de room in een kookpot + citroen + vanille en warm alles op
3
Giet de warme room bij het bloemmengsel in e kom + kristalsuiker.
4
Goed roeren
5
Doe de eierdooiers erbij
6
Goed roeren
7
Doe alles terug in de kookpot en verwarm tot kookpunt
8
Blijf goed roeren
9
Als alles ingedikt is zet pot van het vuur en laat afkoelen1
0
Leg de 2 bladerdeegvellen op elkaaar1
1
Rol lichtjes op en snij hiervan 3 cm stukken af1
2
Maak balletjes van elk stukje plet ze daarna tot dunne cirkels met deegrol1
3
Maak kommetjes van deze cirkels en leg ze in een baktray van muffinvormpjes of kleine cakevompjes1
4
Lepel de gemaakte pudding in ieder kommetje1
5
Zet in voorverwarmde oven op 220°C ongeveer 20 minuten
Pasteis de nata is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pastéis de nata
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pastel de nata met sinaasappel en gember
70 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pasteis De Nata
20-30 min -
Bekijk recept
Pastel De Nata
30-60 min -
Bekijk recept
Pastéis de nata
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pasteis De Bacalhau A Minha Moda (portugal)
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteis De Nata
20-30 min -
Bekijk recept
Pasteis De Molho
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept