- Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm."},{"@type":"HowToStep","text":"4. - Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
Voorbereiding "},{"@type":"HowToStep","text":"6. (20 min. + enkele uren in de koelkast)"},{"@type":"HowToStep","text":"7. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt)."},{"@type":"HowToStep","text":"11. Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling."},{"@type":"HowToStep","text":"12. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder."},{"@type":"HowToStep","text":"13. Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast."},{"@type":"HowToStep","text":"14. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm."},{"@type":"HowToStep","text":"15. Afwerking"},{"@type":"HowToStep","text":"16. Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue."},{"@type":"HowToStep","text":"17. Tip"},{"@type":"HowToStep","text":"18. U kan in plaats van verse vruchten diepvriesfruit gebruiken. Neem dan 300 g diepgevroren ananasstukjes en 300 g mangostukjes. Laat het fruit vooraf ontdooien."}],"recipeYield":"8 "}
3 - Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.
4 - Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit
5Voorbereiding
6 (20 min. + enkele uren in de koelkast)
7 Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.
8 Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.
9 Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.1
0 Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).1
1 Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.1
2 Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.1
3 Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.1
4 Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.1
5 Afwerking1
6 Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.1
7 Tip1
8 U kan in plaats van verse vruchten diepvriesfruit gebruiken. Neem dan 300 g diepgevroren ananasstukjes en 300 g mangostukjes. Laat het fruit vooraf ontdooien.