MOUSSE VAN WITTE CHOCOLADE

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (10 min., enkele uren vooraf)
  • 3
    - Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.
  • 4
    - Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (20 min. + enkele uren in de koelkast)
  • 7 Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.
  • 8 Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.
  • 9 Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.1
  • 0 Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).1
  • 1 Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.1
  • 2 Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.1
  • 3 Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.1
  • 4 Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.1
  • 5 Afwerking1
  • 6 Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.1
  • 7 Tip1
  • 8 U kan in plaats van verse vruchten diepvriesfruit gebruiken. Neem dan 300 g diepgevroren ananasstukjes en 300 g mangostukjes. Laat het fruit vooraf ontdooien.

MOUSSE VAN WITTE CHOCOLADE is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept