1 Voor over het ijs nog snel deze heerlijke saus. Niet alleen lekker warm of koud over vanille, roomijs ijs, maar ook in yoghurt over kwark en vanille vla.
2 Of drizzle wat door beslag voor gebak.
3 Of gebruik deze saus bij het maken van een triffle.
4 Doe de frambozen, water, suiker, citroensap en vanillesuiker in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
5 Laat een 3-5 tal minuutjes koken. Roer af en toe.
6 Zet een zeef op een schone kom en stort het prutje erin.
7 Nu volgt ff een ietwat tijd rovend karweitje.... roer het prutje door de zeef en schraap af en toe het dikke aan de onderkant van de zeef eraf.
8 Volhouden, totdat er alleen nog maar pitjes over zijn.
9 Roer de verkregen coulis even door en vul er een gesteriliseerd potje mee.1
0 Deze coulis is in de koelkast lang houdbaar!!! Waarschijnlijk is dat niet eens nodig... gewoon te lekker om lang te bewaren.1
1 Eigen recept en foto
Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar is een recept van Solo Open Kitchen