gebakken ananas met rumsaus

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm. dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.
  • 2 Smelt de boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven.
  • 3 Voeg de honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken).
  • 4 Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan en bind de saus lichtjes.
  • 5 Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje vanilleroomijs en versier met een blaadje citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat bloemsuiker.

gebakken ananas met rumsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ananas met gember-rumsiroop en ijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelpuddinkjes Met Rumsaus
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mangoijs Met Ananas-Rumsaus
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rumsaus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept