SABAYON

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 splits de eieren en doe de dooiers in een steelpan met dikke bodem. De eiwitten heb je niet meer nodig maar bewaar een eierdopje voor het afwegen van de rest van de ingrediënten. Voor sabayon heb je per eierdooier 1 dopje suiker en 2 dopjes wijn nodig. Doe de correcte hoeveelheid suiker en wijn bij de dooiers en zet de pan op een laag vuurtje
  • 2 blijf in het mengsel kloppen tot de eierdooiers binden. Als je het te hard laat koken stollen de eieren en krijg je een soort omelet. Haal desnoods de pan af en toe van het vuur om de temperatuur echt laag te houden
  • 3 neem de pan van het vuur als de sabayon voldoende dik is. Maar blijf kloppen tot hij wat is afgekoeld.
  • 4 Schenk de sabayon in grote wijnglazen er garneer met enkele frambozen

SABAYON is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept