creme brulee

5
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 breng 3 dl room met het merg van de vanillepeul aan de keuk. Scheid 3 eierdooiers, voeg 30 gram suiker en geraspte schil van citroen (zeste). klop luchtig . Giet de room bij het eimengsel en meng goed. Laat niet meer koken. Giet alles door een zeef en verdeel over schaaltjes met een brede bodem.
  • 2 Zet de schaaltjes au bain marie 40 minuten in de oven op zo'n 150° C Bestrooi achteraf met gewone of kandij suiker en maak er karamel van met een bunsenbrander
  • 3 Suggestie voor een fancy bijgerechtje; snij vijgen in 4 partjes en bak ze kort in boter, samen met wat okkernoten. Bestrooi met kaneel en serveer bij de crème brûlée

creme brulee is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept