1 Schil vooraf 2 peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en voeg er naar believe perenlikeur bij.
2 Maak een kop sterke koffie en giet het in een schaaltje. Voeg hier de perenlikeur aan toe (waar de stukjes peer in gelegen hebben).
3 Neem 5 eieren en 2 mengkommen. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
4 Voeg de suiker toe bij de eierdooiers en klop op tot je een bleke lichtgele massa krijgt. Roer er de mascarpone onder tot je een egaal mengsel bekomt.
5 Klop het eiwit stijf tot een luchtig schuim en voeg het met een spatel voorzichtig toe aan het mascarponemengsel.
6 Dip de onderkant van de lange vingers in het schaaltje met koffie en schik ze daarna op de bodem van een grote schaal.
7 Doe er daarna een laag mascarponemengsel over en ga er voorzichtig met een spatel over. Strooi nu de stukjes peer erover.
8 Maak een tweede laag met lange vingers en doe er opnieuw van het mascarponemengsel over. Strijk het oppervlak egaal.
9 Werk af met enkele stukjes peer en plaats de schaal in de koelkast voor enkele uren zodat het kan opstijven.1
0 Strooi vòòr het serveren een laagje cacaopoeder over het oppervlak.