2 Doe zilverpapier in de bakvorm en laat de flapjes aan de zijkanten erover hangen.
3 Eerst maken we de korst. Dit doe je met de 115 gr licht gesmolten boter, 5 gr Canderel, 125 gr bloem, 1 theelepel vanille extract, 1/4 theelepel zout.
4 Doe de gesmolten boter, suiker, vanille extract en zout in een kom en meng.
5 Voeg de bloem toe.
6 Doe het deeg in de vorm en bak reeds 15min.
7 Als het 15min. gebakken heeft, haal je het eruit en zet je de oven op 180°C.
8 Nadien volgt de appelvulling met 2 appels, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel & beetje nootmuskaat.
9 Schil de appels en snij ze in gelijke schijfjes.1
0 Appels, bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat in een kom doen en mengen tot alle stukjes appel evenveel bedekt zijn1
1 Tot slot maak je de Struesel met 40 gr havermout, 30 gr bloem, 60 gr boter, 70 gr bruine suiker & 1 theelepel kaneel1
2 Meng de havermout, bloem, bruine suiker en kaneel in een kom.1
3 Meng de boter eronder met 2 handen of 2 messen, zodat je grove korrels hebt1
4 Verspreid de appels over de korst.1
5 Doe vervolgens de struesel erover en bak 30 a 35 min, tot de struesel goudbruin is.1
6 Laat 20 minuten afkoelen op kamertemperatuur en nadien minstens 2 uur in de koelkast.1
7 Haal het gebak eruit d.m.v. de folie, en snij in repen.1