millefeuille met ananas en yoghurt

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (25 min. + afkoelen)
  • 3
    - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4
    - Klop het ei los.
  • 5
    - Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • 6
    - Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
  • 7
    - Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.
  • 8
    - Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik
  • 9 dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.1
  • 0
    - Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, 1
  • 1 zonder vetstof.1
  • 2
    Voorbereiding
    1
  • 3 1 Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk. 1
  • 4 2 Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.1
  • 5 3 Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.1
  • 6 Afwerking1
  • 7 Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.

millefeuille met ananas en yoghurt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille chocolade-framboos
Nagerecht
Bekijk recept