1 Hak 60g pure chocolade grof voor de meringue en maak schilfers van 60 g pure chocolade voor de afwerking.
2 Verwarm de oven voor op 140 °C
3 Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 10 min. op tot een glanzend geheel.
4 Zeef het cacaopoeder boven de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig onder elkaar (er mogen geen witte strepen meer zijn). Voeg de rodewijnazijn en de grofgehakte chocolade toe.
5 Bedek een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel ( 25 cm diameter) op met een potlood. Verdeel de eiwitmengeling met een eetlepel over de cirkel en zorg dat ze overal even dik is.
6 Zet 1 u.15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur een beetje open en laat dan de meringue volledig afkoelen.
7 Klop ondertussen de room stijf en meng met de mascarpone , de bloemsuiker en de vanillesuiker.
8 Zet de pavlova op een serveerschaal en verdeel er de mascarponemengeling over. Werk af met de frambozen en de chocoladeschilfers.
9 U kan de frambozen vervangen door ander vers fruit zoals kiwischijfjes en blauwe druiven.
Pavlova met chocolade en frambozen is een recept van Solo Open Kitchen