1 Appel . Schil de 4 appels in zeer dunne schijfjes . Maak siroop , 250 Ml water , 100 Gr suiker , citroensap en . Pocheer de appels in het vocht en leg ze dakpansgewijs op de borden . Trek strepen over de appel met de karamelsaus .
2 Fruitsla . Snij de appel en de peer in brunoise en besprenkel met citroensap . Doe er suiker , rum en rozijnen bij .
3 Verloren brood . Klop het ei los met suiker en melk erin . Steek met een ring rondjes uit het rozijnen brood en laat even weken in het mengsel . Bak het brood in wat boter .
4 Stokje bladerdeeg . Snij strookjes uit het vel bladerdeeg . Draai het op en leg ze op een bakplaat . Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met suiker . Bak ze in de oven tot ze Krokant zijn op 200°.
5 Afwerking . Plaats een ring op de appeltjes en doe er de fruitsla op (niet te dik) . Haal ring weg en leg er verloren brood op . Leg er een bol ijs op . Werk af met bladerdeeg stokje en munt blaadje .
Carpaccio van appeltjes met verloren brood is een recept van Solo Open Kitchen