Carpaccio van appeltjes met verloren brood

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Appel . Schil de 4 appels in zeer dunne schijfjes . Maak siroop , 250 Ml water , 100 Gr suiker , citroensap en . Pocheer de appels in het vocht en leg ze dakpansgewijs op de borden . Trek strepen over de appel met de karamelsaus .
  • 2 Fruitsla . Snij de appel en de peer in brunoise en besprenkel met citroensap . Doe er suiker , rum en rozijnen bij .
  • 3 Verloren brood . Klop het ei los met suiker en melk erin . Steek met een ring rondjes uit het rozijnen brood en laat even weken in het mengsel . Bak het brood in wat boter .
  • 4 Stokje bladerdeeg . Snij strookjes uit het vel bladerdeeg . Draai het op en leg ze op een bakplaat . Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met suiker . Bak ze in de oven tot ze Krokant zijn op 200°.
  • 5 Afwerking . Plaats een ring op de appeltjes en doe er de fruitsla op (niet te dik) . Haal ring weg en leg er verloren brood op . Leg er een bol ijs op . Werk af met bladerdeeg stokje en munt blaadje .

Carpaccio van appeltjes met verloren brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept