Zoek
Mousse van melkchocolade met batida de coco
4
290 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0.5 blad gelatine
2.5 dl room
5 limoenblaadjes
0.5 ananas
2 el boter
2 el griessuiker
eventueel wat witte rum
75 cl batida de coco
2 dl ananaspuree (zo te koop in de speciaalzaak, ofwel ananas mixen)
125 g melkchocolade
een stengel citroengras
Bereiding
1
Laat de gelatine weken in koud water.
2
Verwarm de batida en doe er de gelatine bij.
3
Laat de chocolade smelten in de kokoslikeur.
4
Klop ondertussen de room voor drie vierde op.
5
Meng de room onder het chocolademengsel.
6
Laat minstens 4 uur opstijven.
7
Laat de ananaspuree op een zacht vuur koken met het citroengras en de limoenblaadjes gedurende een halfuurtje. Zeef en zet koel weg.
8
Snij de ananas in 16 stukjes en bak ze in de boter.
9
Voeg op het einde de suiker toe en laat karameliseren. Flambeer desgewenst met de rum. 1
0
Leg op elk bord enkele stukjes ananas, giet er de jus langs en schik er een lepel chocolademousse bij.
Mousse van melkchocolade met batida de coco is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groene smoothie met spinazie en tarwegras
10 min
Bekijk recept
Mangosmoothie met kokos
5 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bolo de cenoura com coco ( worteltaart met kokos)
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mascarpone-badida de coco mousse
0 min
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept