sticks van banaan

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de bananen in lange repen en bestrijk ze met de esdoornsiroop. Leg het filodeeg open op het werkblad en bestrijk de vellen met de gesmolten boter, rol hierin de bananenreepjes op en bestrooi met de griessuiker. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de banaansticks op bakpapier op een ovenschotel.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolf, meng er de licht verwarmde room onder. Bak de banaansticks in de oven gedurende ongeveer 5 à 7 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn. Laat ze lichtjes afkoelen en dep ze met 1 of beide zijden in de chocolade en vervolgens in de pistachenootjes.
  • 3 TIP
  • 4 Je kan ook kommetjes met gehakte pistachenootjes en gesmolten chocolade op de tafel zetten en de gasten zelf laten dompelen.

sticks van banaan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Noedelsalade met garnalen en peultjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische gehaktsticks met komkommertopping
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootlaagjestaart met koffiecrème
1u5 min Gebak
Bekijk recept