Vloeibaar chocoladegebakje

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de chocolade fijn en smelt ze in een warmwaterbad (au bain-marie).
  • 2 Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade.
  • 3 Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
  • 4 Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder af.
  • 5 Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
  • 6 Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de chocoladegebakjes af in 6 à 7 minuten. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.
  • 8 Serveer met de vanilleroom en dien op.

Vloeibaar chocoladegebakje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

chocolat moelleux (een chocoladegebakje met
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Soesjestaartje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Hollands pannetje met kalkoen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dille-citroenmarinade
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met gember en honing
15 min Nagerecht
Bekijk recept