1 Hak de chocolade fijn en smelt ze in een warmwaterbad (au bain-marie).
2 Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade.
3 Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
4 Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder af.
5 Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
6 Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
7 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de chocoladegebakjes af in 6 à 7 minuten. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.