Chocolademousse met sinaasappel

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water.
  • 2 Pers de appelsienen uit en breng het sap aan de kook in een steelpannetje.
  • 3 Neem van het vuur vanaf het moment dat het begint te koken.
  • 4 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe ze bij het hete sinaasappelsap.
  • 5 Laat ze al roerend oplossen.
  • 6 Doe er vervolgens al roerend met een houten lepel blokje per blokje chocolade bij, blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost en het een dik vloeibaar mengsel is.
  • 7 Klop de 6 eiwitten tot een stevig schuim, mag niet uit de kom vallen als je deze gaat omkeren.
  • 8 Meng de 3 dooiers door de chocolademassa.
  • 9 Spatel er voorzichtig het eiwitschuim door.1
  • 0 Doe de mousse in een kom en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Chocolademousse met sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept