1 Een heerlijke ‘cake’ met maltesers die niet in de oven hoeft maar alleen een paar uur in de koelkast. Deze cake heb je echt binnen een handomdraai bereid maar het is echt heerlijk en ziet er ook prachtig uit. Dit recept van de malteser cake lijkt heel erg op onze geliefde arretjescake. Eet alleen niet te veel van de malteser cake, want erg gezond is het niet maar wel heel erg lekker!
2 Tijd: 15 min. + een paar uur in de koelkast
3 Recept voor 6-8 personen
4 Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de malteser cake er makkelijk uit kan halen. Smelt daarna de boter, de chocola en de stroop op een heel zacht vuurtje.
5 Je kan dit ook in de magnetron smelten maar dan moet je wel elke 30 seconde roeren. Ondertussen verkruimel je de biscuitjes en zodra het chocolade mengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe.
6 Roer dit goed door zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn. Daarna voeg je voorzichtig de maltesers toe en roer je dit even snel door. Niet te lang want anders smelten de maltesers meteen.
7 Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast.