"Tienminuten-chocolade-mousse"

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk 4 eetlepels slagroom in een kom en voeg de chocolade toe.
  • 2 Verhit het geheel 1 minuut in de magnetron.( vol vermogen)
  • 3 Of smelt de chocolade voorzichtig Au bain Marie in de room.
  • 4 Roer het geheel even goed door.
  • 5 Klop de rest van de slagroom stijf met de suiker.
  • 6 Roer de mascarpone goed smeuïg met een lepel en spatel de chocolade voorzichtig door de room en voeg dan de mascarpone toe.
  • 7 Verdeel de mousse over 4 mooie glazen en werk af met een toefje slagroom en wat( witte) chocoladesnippers of "chocolade-koffieboontjes " en serveer meteen.

"Tienminuten-chocolade-mousse" is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken noedels met pikante gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken noedels met pikante gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept