Feestelijke chocolade-kruidentaart met

8
150 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BENODIGDHEDEN: 1 grote en 1 kleine kookpot - houtenlepel/ garde - groot mes – vork - vershoudfolie - keukenweegschaal - bakblik - bakpapier – prikker – mixer met beslaghaken – bakbonen of iets anders zwaars zoals rijst of gedroogde erwten.
  • 2 BEREIDING: VOORAF!!! Neem een bakblik en bekleed dit met bakpapier, zo krijg de taart er later sneller weer uit. Leg hierop het kruimeldeeg en druk goed aan tegen de kanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek deze met vershoudfolie. Plaats het blik in de koelkast voor minimum 2 uur.
  • 3 Verwarm de oven op 190°c en haal de kruimeldeeg uit de koelkast. Verwijder de folie en vervang deze door bakpapier. Bezaai deze met bakbonen/ erwten. Zodat de bodem kan bakken zonder dat het deeg gaat bobbelen of rijzen. Bak voor ongeveer 10 min. Verwijder de bonen/ erwten samen met het bakpapier en laat nogmaals 10 min bakken tot het deeg goudbruin kleurt. Laat afkoelen op een rooster en VERLAAG de oven naar 150°c.
  • 4 Smelt de boter au bain marie door een grote pot met water te vullen en een kleinere hier in te zetten. Zet op een laag vuurtje zodat boter traag kan smelten. Voeg de chocolade toe door deze in stukken te breken boven de pot. Roer met een houtenlepel zodat chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade gesmolten is, zet je de pot van het vuur.
  • 5 Tijdens het smelten kan je de eieren samen met de suiker en koekkruiden tot een stevige schuimmassa kloppen. Voeg er de bloem voorzichtig aan toe en als laatstede gesmolten chocolade. Meng alles goed door elkaar.
  • 6 Smeer op de bodem van de kruimeldeeg kersenconfituur naar eigen smaak. Giet het chocolademengsel in de bakvorm met taartbasis en plaats deze in het midden van de oven voor ongeveer 8 min. Ga met een prikker na of de taart goed gebakken is. Laat eerst afkoelen voor de taart te ontvormen!
  • 7 Voor het serveren kan je nog bestrooien met een eetlepel cacaopoeder
  • 8 Fijn en vooral heerlijk Oud op Nieuw gewenst !
  • 9 TIP: Versier de taart met bladerdeegsterren of andere figuren bijvoorbeeld.

Feestelijke chocolade-kruidentaart met is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept