3 Verwarm de melk, room en de vanillezaadjes. Meng de dooiers met de suiker en giet er de warme melk/room over. Roer goed en plaats terug op een matig vuurtje.
4 Leg de chocolade in de blender. Roer terwijl de melk, room en eieren terug warm wordt.
5 Wanneer de mengeling begint te binden, giet door een zeef over de chocolade.
6 Mix goed met een snuifje zout en verdeel over de diepe borden.
7 Laat opstijven in de koelkast.
8 Sinaasappel à la turque:
9 Verwijder de schil van 3 sinaasappelen (zorg dat er geen wit meer aan de sinaasappelen hangt) en haal er de partjes uit (pelée à vif). 1
0 Pers de andere twee sinaasappelen en kook op met de suiker en aromaten (kaneelstok, vanillestok en steranijs).1
1 Giet dit over de partjes sinaasappel. Laat afkoelen. 1
2 Wanneer het koud is, giet door een zeef en meng de partjes met de fi jngesneden munt. Koel de jus goed af.1
3 Sabayon:1
4 Meng de dooiers met het sap, de Grand Marnier en de suiker in een koude sauteuse.1
5 Klop de massa eerst eventjes op en plaats op een matig vuur. 1
6 Klop nu hevig in een acht tot een mooi gebonden massa. Schep meteen uit.1
7 AFWERKING1
8 Werk de borden met de cremeux van chocolade af met de koude partjes sinaasappel en een mooie bol roomijs. 1
9 Rasp er verse zestes van sinaasappel op en overgiet met de sabayon. 2
0 Garneer met enkele takjes munt en de gebroken natuurboterwafels.
Bittere chocolade met sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen