1 verwarm de oven voor op 180°C. vet een hartvormig bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
2 zeef bakmeel, bakpoeder en cacao in een grote kom.
3 klop de eieren met de suiker, olie en slagroom (150ml) door elkaar.
4 maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet het eimengsel hierin. roer alles tot een glad beslag.
5 schenk het cakebeslag in het hartvormig taartblik en bak de cake 25-30 minuten in de oven, tot hij goed is gerezen en stevig aanvoelt.
6 laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
7 smelt voor de vulling de chocolade en room in een steelpan op een laag vuur al roerend. haal de pan van het vuur. roer tot het mengsel afkoelt en enigszins indikt.
8 snijd de cake met een scherp mes horizontaal doormidden.
9 besmeer de zijkant van beide helften met frambozenjam en smeer er daarna 3 eetlepels chocoladeglazuur over uit.1
0 strooi de helft van de frambozen op de onderste cakehelft en leg de bovenste helft er op. druk deze zachtjes aan.1
1 smeer de rest van het chocoladeglazuur met een paletmes uit over de bovenkant en zijkanten van de taart. verdeel de resterende frambozen erover en versier tot slot met wat blaadjes munt.
valentijnstaart met chocolade en frambozen is een recept van Solo Open Kitchen