Kerst rumballetjes 24 stuks

8
12 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Geen kerst zonder deze balletjes. Lekker als extra bij het kerstdessert, of bij het afsluitend kopje koffie.
  • 2 Op tijd maken, want er is een wachttijd van 7 dagen om alles te laten intrekken na volledige bereiding.
  • 3 Maak ze en je zult zien dat je volgend jaar verzoeken krijgt voor meer. Ze zijn leuk om weg te geven en zien er indrukwekkend uit als je ze serveert.
  • 4
    Voorbereiding
    : 10min ›
    Voorbereiding
    : 2min › Extra tijd: Wachten 7dagen
  • 5 Leg de chocola in een magnetron bestendige schaal. Verwarm 1 minuut in de magnetron, roer en verhit dan door met 20 seconde intervallen, tussendoor roeren, tot het gesmolten en glad is.( kan ook au bain marie) Roer de suiker en golden syrup erdoor. Meng de rum erdoor. Voeg de verkruimelde wafels en gehakte noten toe. Mix tot het gelijk verdeeld is. Dek af en zet in de koelkast tot het stevig is.
  • 6 Rol het afgekoelde chocolademengsel tot eenhaps balletjes. Rol de balletjes door een mengsel van gemalen nootjes en poedersuiker, of alleen in poedersuiker. bewaar een week in een afgesloten trommel alvorens te serveren, zodat de smaken zich mengen.
  • 7 All recipes

Kerst rumballetjes 24 stuks is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sukadebroodjes
40 min
Bekijk recept
Kerstboomkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Geglazuurde (kerst)koekjes
30 min Gebak
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept