1 Geen kerst zonder deze balletjes. Lekker als extra bij het kerstdessert, of bij het afsluitend kopje koffie.
2 Op tijd maken, want er is een wachttijd van 7 dagen om alles te laten intrekken na volledige bereiding.
3 Maak ze en je zult zien dat je volgend jaar verzoeken krijgt voor meer. Ze zijn leuk om weg te geven en zien er indrukwekkend uit als je ze serveert.
5 Leg de chocola in een magnetron bestendige schaal. Verwarm 1 minuut in de magnetron, roer en verhit dan door met 20 seconde intervallen, tussendoor roeren, tot het gesmolten en glad is.( kan ook au bain marie) Roer de suiker en golden syrup erdoor. Meng de rum erdoor. Voeg de verkruimelde wafels en gehakte noten toe. Mix tot het gelijk verdeeld is. Dek af en zet in de koelkast tot het stevig is.
6 Rol het afgekoelde chocolademengsel tot eenhaps balletjes. Rol de balletjes door een mengsel van gemalen nootjes en poedersuiker, of alleen in poedersuiker. bewaar een week in een afgesloten trommel alvorens te serveren, zodat de smaken zich mengen.