Panache van chocolade- en frambozenmousse

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (ontdooitijd + 5 min.)
  • 3
    - Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.
  • 4
    - Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (30 min. + minstens 3 u. in de koelkast)
  • 7 Voor de frambozenmousse:
  • 8 Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.
  • 9 Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.1
  • 0 Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème. 1
  • 1 Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg. 1
  • 2 Voor de chocolademousse:1
  • 3 Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). 1
  • 4 Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2min. onder de gesmolten chocolade. 1
  • 5 Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.1
  • 6 Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig. 1
  • 7 Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.1
  • 8 Afwerking1
  • 9 Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.

Panache van chocolade- en frambozenmousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-frambozentaart
2 uur-
Bekijk recept
chocolade en frambozenmousse
60 min Nagerecht
Bekijk recept
FRAMBOZENMOUSSE
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozenmousse met bramen en bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Panache van chocolade- en frambozenmousse
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Sans Panache
10-20 min -
Bekijk recept
Panaché van chocolade- en frambozenmousse
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Panaché van chocolade- en frambozenmousse
60 min Nagerecht
Bekijk recept