1 De chocolade boven het alom bekende "Badje van Marie "....... au bain-marie smelten en voorzichtig de melk toevoegen totdat alles gesmolten is tot een al heerlijk smeuíg geheel. De eidooiers van de eiwitten scheiden en klop dan de eidooiers met de suiker tot ze "witjes "zien.
2 De room lobbig kloppen en de eiwitten zó stijf, dat je zonder angst de kom op z'n kop durft te houden. Vervolgens spatel je de warme chocolade behoedzaam door de eidooiers daarna de lobbige room en als laatste spatel je voorzichtig en rustig het eiwit bij de rest. Breng de mousse over in mooie glaasjes...... Lik vervolgens de kom netjes uit en plaats de glaasjes( als je je kunt beheersen tenminste) in de koelkast om te laten opstijven. Garneer eventueel vlak voor het serveren met een toefje slagroom en brésiliennenootjes.
Chocolademousse met pralinéchocolade is een recept van Solo Open Kitchen