1 Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.
2 Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
3 Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
4 Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
5 Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
6 Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
7 Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.
8 Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum. Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.
9 Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum. 1
0 Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen.