Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot fijn. Verhit 1/3 van de de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 2 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee. Verhit ondertussen in een andere pan de fond met het water. Voeg de hete fond beetje bij beetje toe aan de risotto. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige is opgenomen. Kook de risotto in ca 20 min. gaar.
  • 2 Ris ondertussen de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Houd een paar blaadjes oregano achter. Snijd de rest fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Voeg de fijngesneden kruiden, de Parmezaanse kaas en 1/3 van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat staan tot gebruik.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de duivenborstfilets 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de sherry in de pan bij het achtergebleven bakvet. Laat 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Roer de risotto nog een keer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Snijd de duivenfilets in plakjes en leg op elk bord een filet op de risotto. Schenk de sherryjus erover en leg de achtergehouden kruiden erop.

Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker