Supertrifle met bessen

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng 100 ml fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze met de suiker toe aan de fruitdrank. Roer totdat de gelatine en suiker zijn opgelost. Voeg de rest van de fruitdrank, de helft van de bosbessen en de helft van de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor. Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat buiten de oven helemaal afkoelen.
  • 3 Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering. Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel. Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de rest van de bessen.

Supertrifle met bessen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min Nagerecht
Bekijk recept