1 Verwarm de melk in een steelpan, maar laat niet koken. Doe de bloem, gist, suiker, 5 eieren (per panettone) en het zout in de kom van de staande mixer met deeghaken en meng 2 min. op de laagste stand. Verhoog de snelheid tot middelhoog en meng 7 min. tot een samenhangend deeg. Schraap tussentijds de randen van de kom schoon.
2 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en de oranje schil van de sinaasappel. Voeg het citrusrasp met de boter toe aan het deeg en meng 7 min. op middelhoge snelheid. Schraap tussentijds de randen van de kom schoon. Voeg de sukade en studentenhaver toe en meng 1 min. door het deeg. Schep het beslag in een ruime kom en dek af met vershoudfolie. Laat 12 uur in de koelkast rusten.
3 Vet de springvorm en de randen royaal in het boter. Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Vorm het nog plakkerige deeg tot een bal en doe in de springvorm. Dek het deeg losjes af met vershoudfolie en laat op een warme, tochtvrije plek 3 uur rijzen tot het boven de rand uitkomt.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het resterende ei los. Bestrijk het deeg ermee en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150 °C en bak nog ca. 45 min. Steek er na 40 min. een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de panettone gaar.
5 Neem de panettone uit de springvorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.