Eenvoudige rodekool

12
1uur-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui in ringen. Risp de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe de olijfolie, boter, venkelzaadjes en de uienringen erin. Voeg de tijmblaadjes toe en bak het geheel onder af en toe roeren ca. 15 min. of tot de ui zacht is en begint te karamelliseren.
  • 2 Snijd ondertussen de rodekool in parten. Voeg de rodekool en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag tot medium-laag, doe de deksel op de pan en bak het geheel 30 min. tot de kool bijna helemaal zacht is geworden.
  • 3 Draai het vuur omhoog tot medium-hoog en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de vloeistof in ca. 10 min. onder af en toe roeren inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is en de kool zacht en heerlijk zoet is geworden. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep de rodekool in een mooie serveerschaal.

Eenvoudige rodekool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige tiramisu
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' eenvoudige salsa van geroosterde groenten
20 min
Bekijk recept