1 Laat de kalkoen in de bouillon op laag vuur in 15 min. gaar worden. Neem uit de pan en snijd in reepjes. Bewaar de bouillon. Verhit 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur gaar worden (roux). Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. zachtjes koken, roer af en toe.
2 Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan. Fruit de ui 2 min. en neem uit de pan. Verhit 25 g boter in dezelfde pan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg na 5 min. de ui en peper en zout naar smaak toe. Kook ondertussen de bonen in 8 min. beetgaar. Voeg halverwege de tuinerwten toe. Giet af en schep om met de rest van de boter en peper en zout naar smaak.
3 Voeg de kalkoen en crème fraîche toe aan de saus en verwarm 3 min. Verdeel met de groenten over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes.