Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.
  • 2 Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
  • 3 Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rozemarijntoast met vitello
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Oliver's bonen op toast
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante graskaastosti met biefstukworst
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Peruaanse lamsbout
2 uur-
Bekijk recept
peruaanse aardappelschotel met kip en mais
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peruaanse Ceviche Met Gegrilde Maiskolven
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Papas A La Huancaina (peruaanse Aardappelen)
30-60 min -
Bekijk recept