1 Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Snipper de knoflook en neem van de tijm de blaadjes. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele min. of tot de knoflook licht goudbruin is.
2 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.
Supersnelle spruitjes is een recept van Albert Heijn