1 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal de country cookies en 50 g gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
2 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.
3 Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.
Monchoutaart met appel en kaneel is een recept van Albert Heijn