Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
  • 2 Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
  • 3 Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  • 4 Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.

Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met rösti en omeletreepjes
30 min-
Bekijk recept
Oosterse maaltijdsoep met balletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi goreng
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van paddenstoelen
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenbouillon
30 min-
Bekijk recept