1 Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
2 Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
3 Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
4 Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes is een recept van Albert Heijn