Ananasbeignets

10
30 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
  • 2 Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.
  • 3 Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  • 4 Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.

Ananasbeignets is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ananasbeignets
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Ananasbeignets
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ananasbeignets
0 min
Bekijk recept

Ananasbeignets
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Ananasbeignets
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ananasbeignets
0 min
Bekijk recept