1 Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal samen met de knoflook en het grove zeezout tot een pasta.
2 Schil en rasp de gember en pers de helft van de limoen uit. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de knoflook-specerijenpasta, gember, korianderstelen, het limoensap, de chilipoeder en kurkuma door de yoghurt.
3 Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.
4 Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de rest van de limoen.
Hele geroosterde bloemkool is een recept van Albert Heijn