Porchetta met ovenaardappelen

8
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn. Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.
  • 2 Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees. Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.

Porchetta met ovenaardappelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardappelen met geroosterde worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kruidenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken feta met ovenaardappelen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porchetta Arosta Dun Berto
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept